zdraviji izbor

Zaslađivači su pravi izbor za vas tokom dijete

1

Prekomerna telesna težina i gojaznost su sve prisutniji problemi u današnjem društvu. U mnogim zemljama, više od 50 odsto stanovništva je gojazno.

foto: Promo
foto: Promo

Prekomerna telesna težina i gojaznost su sve prisutniji problemi u današnjem društvu. U mnogim zemljama, više od 50 odsto stanovništva je gojazno. Posledice po zdravstvenu negu su ogromne. Svetska zdravstvena organizacija, evropski kreatori politike i nacionalne zdravstvene institucije preduzimaju sveobuhvatne mere i zatražile su od prehrambene industrije da da svoj doprinos globalnoj borbi protiv prekomerne težine i gojaznosti.

 

Niskokalorični zaslađivači

 

Kombinacija balansirane ishrane, smanjenog unosa kalorija i fizičke aktivnosti je neophodna da bi se izbegle prekomerna telesna težina i gojaznost. Niskokalorični zaslađivači mogu da nam pomognu da smanjimo unos energije bez pravljenja kompromisa u pogledu ukusa i odustajanja od prirodne želje za slatkim.

 

Niskokalorični zaslađivači daju ljudima mogućnost da uživaju u slatkom ukusu bez dodatnih kalorija u ishrani. Niskokalorični zaslađivači, bilo kao sastojci hrane i pića ili pojedinačni proizvodi, mogu da pomognu ljudima koji žele da smanje unos energije i šećera u okviru zdrave balansirane ishrane. U nastavku su dati podaci o smanjenom unosu kalorija izborom hrane i pića sa niskokaloričnim zaslađivačima:

 

Sadržaj kalorija – primeri:

 

Tabela za zaslađivače
foto: Promo

Zamena šećera niskokaloričnim zaslađivačima nudi efektan, jednostavan i jeftin način smanjenja unosa energije. To, u kombinaciji sa drugim potvrđenim metodama kontrole težine, kao što su manje porcije i veća fizička aktivnost, može da počne da daje rezultate u borbi protiv gojaznosti i prekomerne telesne težine.

makonda-tracker