recept

ALERGIČNI STE NA LAKTOZU? Evo kako da napravite mleko od ORAŠASTIH PLODOVA, koje možete piti četiri dana!

0

Zdravo, ukusno i jednostavno.

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Mnogi netipični recepti zahtevaju prethodno natapanje orašastih plodova i ceđenje gazom, ali autorka kuvara Betani Ugarte je na svom je TikToku objavila trik koji zahteva manje truda - mleko koje možete da napravite za bukvalno dva minuta.

 

Potrebne su 2 kašike kremastog maslaca od orašastih plodova po vašem izboru kao i 1.5 šolja filtrirane vode i snažni blender. Sastojke ubacite u blender i mutite 45 sekundi, dok se potpuno ne pomešaju. Prelijte u posudu koja se može hermetički zatvoriti i čuvajte u frižideru. Može stajati do 4 dana.

 

badem
foto: Profimedia

Ono se može dodati u kafu, preliti sa njime žitarice ili ga upotrebiti u bilo kom receptu u kom se inače koristi mleko.

 

Po potrebi, možete dodati i neki prirodni zaslađivač, recimo urme bez koštica, javorov sirup, malo meda, ekstrakta vanile, sa tim da je u tom slučaju dobro dodati i prstohvat soli, što će poboljšati ukus mleka.

 

Ne samo da je ovaj recept jednostavan i brz, već je odlična opcija ako želite da smanjite svoj kuhinjski otpad, jer nema kartona od mleka i ostataka orašastih plodova. Lako je prilagoditi količinu, možete ga pripremiti manje, kako se ne bi pokvarilo, odnosno bilo kad, pa nema straha da ćete ostati bez mleka.

 

 

 

 

makonda-tracker