ne zalećite se

Ove mešavine od oraha nisu lek za grip, jačanje imuniteta, niti ima dokaza da "ulepšavaju"

0

Popularni napitak od oraha nije čudotvorni lek za imuni sistem, mozak, srce i jetru, niti "ulepšava"

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Orasi su vrlo moćna namirnica, koja obiluje hranljivim materijama.

 

Međutim, sve češće se na internetu mogu pročitati preporuke za narodne lekove za koje još nijedna naučna studija nije dokazala efikasnost. Nije naučno dokazano mešavina oraha i meda leči probleme sa štitnom žlezdom, cirkulacijom, jača imuniteta posle gubitka težine nakon bolesti, za bolje zdravlje trudnica i dojilja itd.

 

Zato ni slučajno ne posežite za ovim sredstvima ako se niste konsultovali s lekarom i ne preskačite svoju uobičajenu terapiju koju vam je propisao izabrani doktor.

 

 

U mašini za mlevenje mesa samleti 100 g oraha, suvo grožđe, suve šljive – bez koštice i kriške jednog limuna, kome ste prethodno uklonili seme. Za jačanje imuniteta se uzima jedna kašika ujutru i uveče.

 

Za ulepšavanje treba uzimati dnevno 1 kašiku na prazan stomak. A ako želite da pomognete svom kardiovaskularnom sistemu, uzimajte 1 kašiku tri puta dnevno posle jela.

 

Kod gripa i prehlade, ovoj smesi dodati 100 g meda i uzimati po 1 kašiku 3 puta dnevno, pre ili posle obroka. Ukusni miks je prepun vitamina i deca ga vole mnogo više nego lekove.

makonda-tracker