ZDRAVLJE NA DOHVAT RUKE

NE VODITE RAČUNA O PRAVILNOJ ISHRANI? Ovih 5 namirnica će vam pomoći da se podignete imunitet i osećate se bolje!

0

Nemojte preskakati obroke čak ni kad imate malo vremena,

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Ubrzan način života zbog kojeg nemamo vremena za konkretne obroke tera nas da pribegavamo brzim zalogajima koji često i nisu najzdraviji izbor. Saznajte kako da sanirate štetu nastalu konzumiranjem brze i nezdrave hrane

.

Čia semenke

 

Sa samo dve kašičice čia semenki, svom organizmu ćete pružiti dovoljno vlakana koja će uticati na probavu, a zbog antioksidanasa koje sadrže, čia semenkama rešićete se toksina iz tela.

 

Supa sa mesom

 

Bilo da ste kuvali piletinu, teletinu ili ribu u vodi, ona će biti bogata nutrijentima, a budući da je jednostavno probavljiva, telu će odmah pružiti potrebne nutrijente.

 

foto: Shutterstock

Morska trava

 

Morska trava bogata je vitaminom B12 i koji će vas rešiti tromosti i nadutosti. Osim toga, bogata je kalcijumom, fosforom, magnezijumom, gvožđem i kalijumom i dobra je za celokupno zdravlje.

 

Sok od aloje vere

 

Sok od aloje vere odličan je za čišćenje creva, a umanjuje i upale i štiti creva. Uostalom, ovaj sok povećava i količinu dobrih bakterija u crevima i na taj način pomaže prilikom varenja.

 

Čaj od maslačka

 

Ispijanjem čaja od maslačka eliminisaćete nadutost i nakupljanje vode u telu, a pripremanjem čaja od korena maslačka očuvaćete zdravlje stomaka, ali i podstaći telo na mršavljenje.

 

Orasi

 

Konzumacijom oraha rešićete se problema povezanih s osetljivim želucem, ali i nadutosti.

 

 

 

 

 

makonda-tracker