zdrava hrana

PREMA SLATKIŠIMA JE RAVNODUŠAN, A ZELENOM ČAJU SE UVEK OBRADUJE: Vladimir Putin ipak ima omiljeno jelo, a ono sadrži samo dva sastojka!

3

Pripremite i vi ovo jelo

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Prilikom posete Srbiji u januaru ove godine, predsednik Rusije Vladimir Putin imao je priliku da uživa u tradicionalnoj srpskoj kuhinji - od sarmice i ajvara, pa sve do orasnica. Ipak, njegovo omiljeno jelo prilično je jednostavno.

 

Putin je u više navrata isticao da pokušava da se hrani zdravo, te da najviše konzumira povrće, a ujutru uglavnom bira žitarice i med.

 

"Ako moram da biram između ribe i mesa, više volim ribu, a od mesa najviše jagnjetinu. Generalno sam ravnodušan prema slatkišima, ne računajući sladoled. Navikao sam se i na zeleni čaj, a kada putujem uživam da isprobavam lokalnu kuhinju. To je to... Obično ne ručam jer nemam vremena. Popodne pojedem neko voće, pijem kefir, a ako ga nema onda radije ne jedem ništa." - rekao je jednom prilikom za ruske medije.

 

foto: Profimedia

Njegova supruga Ljudmila u knjizi "Vladimir Putin: Put ka vlasti" tvrdi drugačije i ističe da je veoma probirljiv kada je hrana u pitanju, kao i da je u stanju da odbije večeru ako mu se nešto ne dopada.

 

Ipak, postoji jedan obrok koji bi mogao da jede kad god, a najviše je voleo kada ga Ljudmila priprema.

 

U pitanju je dunavska haringa sa krompirom, a priprema je više nego jednostavna.

 

Sastojci:

 

krompir

dunavska haringa

 

Priprema:

 

Kuvajte krompir sa korom, a kada se skuva dobro ga procedite i posolite.

Ispržite haringu i dobro je posolite tako masnu.

 

 

 

 

 

makonda-tracker