UKUSNE

Slatki doručak koji se ne zaboravlja: Napravite domaće turske krofnice (RECEPT)

0

Krofne koje turske domaćice rado služe godinama. 

foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

 

Evo kako se previ Hanumin pupak... Ovu orijentalnu poslasticu, za koju tvrde da je nastala u sultanovom haremu, posebnom čini način prženja, piše Lepa & srećna.rs

 

Sastojci:

 

Za testo:

 

100 g maslaca (margarina)

2 jajeta

1 kašika šećera

1,5 čaša vode

2 čaše brašna

1/2 paket praška za pecivo

1/2 kašičice soli

1 kašika gustina

 

Neka vaša kuća zamiriše na ovaj slatkiš: Ivanjdanski kolač, divan i topao i hladan

 

Za prženje:

 

2 čaše ulja

Za šerbet:

1,5 čaša šećera

2 čaše vode

sok od pola limuna

 

makonda-tracker