Nakon što pobate ovaj desert, zaboravićete na sladoled, ali stvarno
Sastojci:
½ kg smrznutog voća po želji
180 grama jogurta
100 grama šećera u prahu
sok 1 limuna
Priprema:
U blenderu usitnite smrznuto voće po želji. Za smrznuti jogurt možete da upotrebite bobičaste plodove poput borovnica i kupina, ledene breskve, kruške ili jabuke. Izbegavajte voće s visokim procentom vode poput lubenica, jer će tekstura krajnjeg proizvoda biti "preterano mokra" kad jogurt počne da se topi.
Pravo iz bakine kuhinje: Napravite šnenokle na starinski način (RECEPT)
Vazdušasta kao oblak: Ukusna italijanska torta ovog leta neće nestajati sa vaše trpeze (FOTO)
Usitnjenom voću dodajte jogurt, šećer i sok limuna pa zajedno pomešajte.
Prilagodite slatkost i kiselost deserta u zavisnosti od količine fruktoze glavnog sastojka. Ako za desert koristite veoma slatko voće povećajte količinu limunovog soka i smanjite količine šećera u prahu.
Smesu stavite u zamrzivač na, bar, pola sata, a poslužite uz komadiće svežeg voća, naseckane orašaste plodove ili malo čokoladnog preliva.