Lagana i okrepljujuća poslastica otkriće vam sve čari Italije, a najbolje od svega je što ovaj
Sastojci:
Za biskvit:
- 6 jaja
- 150 g šećera
- 150 g brašna
- 30 g gustina
- 2 kašičice praška za pecivo
Za krem :
- kesica kapučino praha (12,5 g)
- kesica želatina
- 1 dl likera od jaja
- 5 dl pavlake
- 80 g šećera
Za ukrašavanje:
- 3,5 dl pavlake
- kesica vanilin-šećera
- 1 dl likera od jaja
- kakao prah
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup (26x20 cm) obložite papirom za pečenje. Čvrsto ulupajte jaja s 3 kašike vrele vode i šećerom. Umešajte brašno, gustin i prašak za pecivo. Testo pecite u kalupu oko 35 minuta, a zatim ga izvadite. Kada se ohladi, presecite ga vodoravno na tri jednake kore.
Jednostavno za pripremu: Plazma torta koja se topi u ustima
Prah za kapučino razmutite u 1,5 dl vrele vode. Rastopite želatin i umešajte ga u kapučino, pa dodajte liker od jaja. Pavlaku i šećer ulupajte i dodajte u krem koji je počeo da se steže. Premažite kremom dve kore, stavite ih jednu na drugu, a zatim odozgo i treću. Hladite 3-4 sata. Umutite pavlaku i vanilin-šećer, pa time premažite tortu. Ukrasite likerom od jaja, kakao prahom i listićima matičnjaka.
Recepte piše: Marija Jakob