bolja od tiramisua

Vazdušasta kao oblak: Ukusna italijanska torta ovog leta neće nestajati sa vaše trpeze (FOTO)

0

Lagana i okrepljujuća poslastica otkriće vam sve čari Italije, a najbolje od svega je što ovaj 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g brašna
  • 30 g gustina
  • 2 kašičice praška za pecivo

Za krem :

  • kesica kapučino praha (12,5 g)
  • kesica želatina
  • 1 dl likera od jaja
  • 5 dl pavlake
  • 80 g šećera

Za ukrašavanje:

  • 3,5 dl pavlake
  • kesica vanilin-šećera
  • 1 dl likera od jaja
  • kakao prah

Priprema:

 

Zagrejte rernu na 180 stepeni. Kalup (26x20 cm) obložite papirom za pečenje. Čvrsto ulupajte jaja s 3 kašike vrele vode i šećerom. Umešajte brašno, gustin i prašak za pecivo. Testo pecite u kalupu oko 35 minuta, a zatim ga izvadite. Kada se ohladi, presecite ga vodoravno na tri jednake kore.


Jednostavno za pripremu: Plazma torta koja se topi u ustima

 

Prah za kapučino razmutite u 1,5 dl vrele vode. Rastopite želatin i umešajte ga u kapučino, pa dodajte liker od jaja. Pavlaku i šećer ulupajte i dodajte u krem koji je počeo da se steže. Premažite kremom dve kore, stavite ih jednu na drugu, a zatim odozgo i treću. Hladite 3-4 sata. Umutite pavlaku i vanilin-šećer, pa time premažite tortu. Ukrasite likerom od jaja, kakao prahom i listićima matičnjaka.

 

foto: Profimedia

 

Recepte piše: Marija Jakob

 

makonda-tracker