uksunije i lepše

Kuvari otkrili tajnu savršene paste: Celog života pogrešno radite jednu stvar pri pripremi vaše omiljene testenine

0

Sledeći put vaša pasta imaće čaroban ukus...

foto: Dejan Arnautović
foto: Dejan Arnautović

Mnogi profesionalni kuvari su dugo i ljubomorno čuvali ovu tajnu. Sigurno ste se mnogo puta pitali dok ste jeli pastu u restoranu kako je preliv tako kremast, a vama kod kuće to nikad ne uspe.

 

Zavolećete ga na prvo probanje: Koh u čokoladnom izdanju uz minimalnu pripremu (RECEPT)

 

Pritom ste dok spremate pastu uvek prosipali vodu u kojoj se kuvala.
 

foto: Profimedia


Vi ste u stvari ne znajući bacali taj tajni sastojak. Profesionalni kuvari znaju, a sada i vi..

 

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani...

 

 

foto: Profimedia

 

Malo guste beličaste slane vode u kojoj se kuvala pasta može mnogo da poboljša izgled i ukus sosa. 

 

Ta voda sadrži skrob pa samim tim može da zgusne preliv i da on postane kremast.

 

Stari hleb i par jednostavnih mamirnica: Sendvič za desetoro koji ćete obožavati (VIDEO)(RECEPT)

Osim toga biće i ukusniji. Potrebno je naglasiti da se voda dodaje na kraju kuvanja sosa i da sos treba manje posoliti jer je voda od testenine slana.

makonda-tracker