Julpita (ili Juliška) dolazi nam iz Češke. Ko god da je imao prilike da proba - neće je nikada zaboraviti. Ukus je fantastičan!
Sastojci:
Za koru:
6 jaja
200 g šećera
4 kašika kakaa
5 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
Preliv za koru:
150 g šećera prokuvajte u 200 ml mleka
Za fil:
Preostali preliv za koru (mleko i šećer)
150 g mlevenih oraha
125 g margarina
Rendana čokolada
Priprema:
Prvo umutite belance pa mu dodajte šećer postepeno ga muteći. Zatim u smesu dodajte žumance i mutite još malo, piše Stil. Nakon toga smesi dodajte kakao, orahe i brašno i mutite dok se sve ne sjedini. Koru pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Nije skup i NE GOJI: Ovaj slatkiš se pravi očas posla, a u njemu ćete uživati mnogo duže (FOTO)
Kada koru izvadite iz rerne onako vrelu prelijte sa polovinom ovog vrelog preliva i ostavite da se ohladi (vreme kada treba napraviti fil). U vreo preliv dodajte orahe pa ostavite da se fil prohladi. Dodajte mu umućen margarin i sve to namažite na ohlađenu koru. Preko fila narendajte crnu čokoladu i poslužite.