brzo i lako

Voćni sladoled koji ne goji: Pravi sa na 3 načina i preukusan je

0

Sve što vam treba su zrele jagode, blender i kalupići. Ako nemate kalup, poslužite se plastičnim čašicama...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Recept za voćni sladoled dolazi u tri verzije recepta: najjednostavniju, malo složeniju i kremastu.

 

1. verzija: pomešajte u blenderu oko 300 grama jagoda i ulijte ih u kalupiće. Zamrznite, izvadite iz kalupa i uživajte.

 

2. verzija: odvojite 4-5 jagoda i narežite ih na komadiće i stavite sa strane. Ostale pomešajte sa sokom od pola limuna, po želji dodajte kašiku meda, ali može i bez njega ako su jagode dovoljno slatke. Dodajte komadiće jagoda i ulijte u kalupiće. Postupiti kao u prvom receptu.

 

Ledena fantazija: Domaći sladoled od vanile od samo 4 sastojka

foto: Profimedia

3. verzija: pomešajte jagode, dodajte im 2 decilitra jogurta, po želji zasladite medom i postupite kao što je prethodno opisano. Ako ne želite da koristite mlečne proizvode, upotrebite kokosovo mleko.

 

I profesionalni poslastičari se plaše od ovog deserta, ali postoji prosta caka: Ovako se pravi POHOVANI SLADOLED (VIDEO)

 

Umesto jagoda možete koristiti maline, borovnice, mango, breskve, a i začine poput cimeta ili badema.

makonda-tracker