icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

Ukusni boom put vitamina

Šareno, leti samo šareno: Salata od pasulja i pirinča

Podeli:

Ova salata izuzetno je hranljiva, a može se jesti i kao glavno jelo...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

3 šolje skuvanog pirinča

 

1 konzerva bubrežastog pasulja

 

konzerva crnog pasulja

 

1 i po šolja kukuruza šećerca

 

4 iseckana mlada luka

 

1 isečena slatka crvena paprika

 

kašičica korijandera

 

Sastojci za preliv:

 

1/2 šolje maslinovog ulja

 

1/4 šolje vinskog sirćeta

 

1 kašika šećera

 

1 iseckano čeno belog luka

 

1 kašičica soli

 

1 kašćičica kumina

 

1 kašičica čilija u prahu i na vrh kašičice bibera

 

Priprema:

 

Sastojke pomešati u većoj posudi, piše Lovesensa, a u manjoj pomešajte sastojke za preliv.

 

Savršen prilog jelima s mesom: Turska salata od pečenog luka

 

Preliv pospite po salati i servirajte. Možete preko izrendati sir ili pavlaku, po želji.

Inicijalizacija u toku...