Neodoljive čokoladne kuglice, koje se ne peku, brzo se tope u ustima i još brže osvajaju ukusom.
Sastojci:
150g lešnika
150g badema
100g oraha
10 suvih kajsija
10 urmi
50g brusnica
50g crne čokolade
sok od jedne pomorandže
150g crne čokolade za preliv
Priprema:
1. Sitno iseckati kajsije, urme, brusnice i 50g čokolade. Lešnike i orahe staviti u šerpice pa u rernu 10-tak minuta na 180 stepeni.
2. Kad opna počne da puca, izvaditi iz rerne i ohladiti. Zatim ih rukama malo „protrljati“ jedne o druge kako bi se lakše skinuo što veći deo opni. Zajedno sa bademima sipati u blender i samleti.
Ledena fantazija: Domaći sladoled od vanile od samo 4 sastojka
3. U blender dodati prethodno iseckane kajsije, urme, brusnice i čokoladu. Sipati sok od jedne pomorandže. Kratko samleti da se sastojci promiešaju i sjedine. Od smese formirati kuglice, stavljati u korpice.
4. Po želji preliti čokoladom koju ste prethodno otopili sa 2,3 kašike ulja. Staviti kolačiće na hlađenje. Servirati uz ceđenu pomorandžu.