slatko i sočno

Bez šećera i bez muke: Ukusne bombice postaće vaš novi omiljeni slatkiš (RECEPT)

0

Neodoljive čokoladne kuglice, koje se ne peku, brzo se tope u ustima i još brže osvajaju ukusom. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

150g lešnika

150g badema

100g oraha

10 suvih kajsija

10 urmi

50g brusnica

50g crne čokolade

sok od jedne pomorandže

150g crne čokolade za preliv

 

Priprema:

 

1. Sitno iseckati kajsije, urme, brusnice i 50g čokolade. Lešnike i orahe staviti u šerpice pa u rernu 10-tak minuta na 180 stepeni.

 

2. Kad opna počne da puca, izvaditi iz rerne i ohladiti. Zatim ih rukama malo „protrljati“ jedne o druge kako bi se lakše skinuo što veći deo opni. Zajedno sa bademima sipati u blender i samleti.


Ledena fantazija: Domaći sladoled od vanile od samo 4 sastojka

 

3. U blender dodati prethodno iseckane kajsije, urme, brusnice i čokoladu. Sipati sok od jedne pomorandže. Kratko samleti da se sastojci promiešaju i sjedine. Od smese formirati kuglice, stavljati u korpice.

 

4. Po želji preliti čokoladom koju ste prethodno otopili sa 2,3 kašike ulja. Staviti kolačiće na hlađenje. Servirati uz ceđenu pomorandžu.

 

foto: Profimedia

 

makonda-tracker