OBRADUJTE SVOJE UKUĆANE

Torta koja rashlađuje: Napravite ukusnu poslasticu sa jagodama (FOTO)

0

Ništa ne može da zameni sveže jagode, pa ne čekajte da prođe sezona već uživajte u ovom prefinjenom dezertu

 

foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

 

Priprema:

 

Umutite žumanca sa šećerom, dodajte brašno, vanilu, čvrsto ulupanu penu od belanaca i rastopljeni prohlađeni maslac. Sve lagano izmešajte, pa ovom smesom premažite tri kalupa za torte obložena papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200 °C, oko 15 minuta. Pečene kore dobro ohladite.

 

Stavite u posudu vodu i šećer, pa kad provri dodajte seckane jagode. Kuvajte na laganoj vatri dok jagode ne omekšaju, oko 5 minuta. Usitnite ih viljuškom i pretvorite u kašu. Prašak za puding i želatin otopite s 15 kašika vode i dodajte u vrelu smesu od jagoda. Kuvajte na laganoj vatri dok se smesa ne zgusne, a zatim postepeno mešajući hladite kremu kako se ne bi stvorila korica na površini.

 

Kore poprskajte mlekom i rumom, pa premažite kremom. Celu tortu premažite ulupanom pavlakom i ukrasite jagodama.


Desert koji je gotov za samo 5 minuta: Napravite kokos kuglice (RECEPT)

 

SASTOJCI

 

6 jaja

250 g brašna

250 g šećera

kesica vanilin šećera

75 g maslaca

2 kašike ruma

4 kašike mleka

krem: 500 g jagoda, 200 g šećera, 100 ml vode, 2 pudinga od jagode, paketić želatina, 15 kašika vode, 2,5 dl slatke pavlake

 

 

makonda-tracker