I mekane i hrskave

Oblande sveže i po nekoliko dana: Dva fila za jednu poslasticu

0

Oblande sa dva fila obožavaće svi vaši ukućani. Jednostavno ih je spremiti, a oblande sa dva fila moći će da vam potraju i nekoliko dana.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 pakovanje oblandi

 

Žuti fil:

 

8 umanaca


200 g šećera


1 margarin


5 vanilin šećera


Braon fil:


250 g mlevenog keksa


3 štangle čokolade


10 kašika šećera


8 belanaca

 

Kombinacija žutog i braon krema ostaviće sve bez teksta i, verujte nam na reč, tražiće vam još!

 

Karamel oblande od samo 3 sastojka: Brzo se pravi, još brže pojede (FOTO)

 

Priprema:

 

Žuti fil:

 

Žumanca dobro umutiti sa šećerom, pa dodati omekšali margarin i vanilin šećer. Umućeno staviti 5 minuta u zamrzivač da se malo stegne margarin.

 

Braon fil:

 

Umutiti belanca u čvrst sneg, pa tek onda dodati šećer i mutiti i dalje da se šećer rastvori. Dodati mleveni keks i otopljenu čokoladu (otopiti na pari). Sjediniti da se čokolada razmeša po celoj smesi.

 

Filovati naizmenično listove oblandi žutim i braon filom. Nafilovane oblande ostavite da se prohlade, a zatim ih isecite po želji.

makonda-tracker