budite šef vaše kuhinje

Skupi obroci i najlepši komadi mesa na jednostavan način u vašem domu!

0
Ukusni pikantni ramstek odlično se slaže sa laganom palentom.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ovakav ukusan komad mesa ne morate da jedete samo po skupim restoranima.. Ramstek na ovaj način veoma je pristupačan i ukusan! 

 

Ukrasite jagodama ili malinama: Zdrave palačinke sa čokoladnim kremom i grčkim jogurtom

 

SASTOJCI

1 čen belog luka

350 ml bujona

120 g palente

400 g junetine za ramstek

4 kašike margarina ili putera

150 g sitnijeg luka ili ljutike

500 g paradajza

4 kašicice balzamiko sirćeta

30 g putera

kašika maslinovog ulja

so, biber


 

foto: Profimedia

 

PRIPREMA

Beli luk naseckajte, umešajte u bujon, stavite na vatru da provri pa izmiksujte. Umešajte palentu i prema uputstvu na pakovanju na laganoj vatri mešajte dok palenta ne bude kuvana. Ramstek pržite na puteru sa svake strane po 4-5 minuta, posolite i pobiberite. Luk isecite na kriške, pržite sa mesom poslednjih 5 minuta. Nakon što izvadite meso, umešajte paradajz i sirće, stavite na vatru da provri, po potrebi posolite i pobiberite. Umešajte hladan puter na listiće da se sos poveže. Palentu dodatno začinite solju, biberom i maslinovim uljem. Služite uz ramstek i sos sa lukom.

makonda-tracker