Sastojci:
1/2 šolje brašna bez glutena (cela pšenica)
1 kašićica praška za pecivo
1/4 kašićice morske soli
1 kašičica kakao praha
1 jaje
3/4 šolje grčkog jogurta
1/4 kašičice ekstrakta vanile
Krem od grčkog jogurta:
2 kašičice grčkog jogurta
1 kašičica kakao praha
1 kašičica javorovog sirupa
malo mleka
Priprema:
U posudu za mešanje dodajte brašno bez glutena, prašak za pecivo, morsku so i prah kakaoa i dobro promešajte. U posebnoj posudi pomešajte jaje, grčki jogurt i ekstrat vanile. Pomešajte obe smese i mešajte dok se ne sjedini. Testo bi trebalo da bude vrlo gusto.
Zagrejte lagano podmazanu posudu na srednjoj toplini. Kada se tiganj zagreje stavite malo maslaca i smesu izlijte u obliku palačinki. Krem od čokolade i jogurta promešajte. Ako je previše gust, dodajte mleko. Namažite palačinke kremom i uživajte!