Bez glutena

Ukrasite jagodama ili malinama: Zdrave palačinke sa čokoladnim kremom i grčkim jogurtom

0
Simpatični desert zavoleće mnogi... Poslužite ih s puno ljubavi, i gledajte kako nastaje magija!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1/2 šolje brašna bez glutena (cela pšenica)


1 kašićica praška za pecivo


1/4 kašićice morske soli


1 kašičica kakao praha


1 jaje


3/4 šolje grčkog jogurta


1/4 kašičice ekstrakta vanile

 

Krem od grčkog jogurta:

 

2 kašičice grčkog jogurta


1 kašičica kakao praha


1 kašičica javorovog sirupa


malo mleka

 

Priprema:

 

U posudu za mešanje dodajte brašno bez glutena, prašak za pecivo, morsku so i prah kakaoa i dobro promešajte. U posebnoj posudi pomešajte jaje, grčki jogurt i ekstrat vanile. Pomešajte obe smese i mešajte dok se ne sjedini. Testo bi trebalo da bude vrlo gusto.

 

Idealan praznični dezert: Američke palačinke u sosu od vanile i kompota od maline probudiće sva vaša čula! (RECEPT)

 

Zagrejte lagano podmazanu posudu na srednjoj toplini. Kada se tiganj zagreje stavite malo maslaca i smesu izlijte u obliku palačinki. Krem od čokolade i jogurta promešajte. Ako je previše gust, dodajte mleko. Namažite palačinke kremom i uživajte!

( Izvor: Ordinacija.vecernji.hr, M. S. )
makonda-tracker