NEVEROVATAN UKUS

Sočna i mekana a gosti je obožavaju: Ova torta se najčešće pravi na Đurđevdan (RECEPT)

0
Glavna asocijacija na ovu tortu je sočna i mekana.
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

U činiji za mućenje dobro umutiti jaja sa šećerom. Dodavati lagano mleko i ulje da se sjedini. Zatim dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo, na kraju lagano umešati kakao prah.

 

Dobijenu masu sipati u okrugli kalup podmazan i posut brašnom, prečnik kalupa 20 cm. Peći oko 25-30 minuta, proveriti drvenim štapicem da li je pečeno, zavisno od jačine rerne peći duže.

 

Pečeno ostaviti da se ohladi, u međuvremenu skuvati mleko sa šećerom i pudingom, mora biti retko kako bi se upilo u tortu.

 

Mini desert koji budi sva čula: Slatke banana kuglice gotove za 5 minuta (RECEPT) 

 

Ohlađenu tortu staviti na dublju tacnu, premazati džemom, zaseći vrh u dvanaest delova pa preliti vrućim mlekom sa pudingom i ostaviti da se dobro upije.

 

Sirup dolivati postepeno da nebi curilo sa strana. Služiti kada se sav sirup upije i dobro ohladi.

 

SASTOJCI (ZA 10 OSOBA)

Za koru:

 

3 jajeta

12 kašika šećera

12 kašika mleka

12 kašika ulja

1 prašak za pecivo

3 kašike kakaa

 

Za fil:

 

1 l mleka

15 kašika šećera

1 puding od vanile

Premaz: 4-5 kašika džema po ukusu

 

makonda-tracker