prste da poližete!

Pica koja se ne peče: Recept za slasno jelo koje su Italijani dugo krili

0
Ova pica potiče iz regiona Kjanti, a Italijani su je s razlogom dugo krili - kad je probate, ni vi ovaj recept nećete rado deliti sa drugima!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

  • 800 g brašna
  • 300 g kečapa
  • 300 g kačkavalja
  • ulje za prženje
  • origano
  • bosiljak
  • so
  • biber

Priprema

 

Napravite osnovno testo za picu od brašna, soli i vode, pa podelite u deset loptica, piše Story Lepa&Srećna.

 

Rastanjite i neka stoje desetak minuta, pa pržite na podmazanom tiganju sa svake strane dok ne porumeni.

 

Kad sve ispržite, mažite jednu po jednu kečapom i pospite kačkavaljem.

 

Odozgo pospite origanom, biberom i sušenim bosiljkom, pa tako namazane spustite svaku na tiganj na kratko, dok se kačkavalj ne otopi.

 

Uživajte!

makonda-tracker