icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

jednostavan i ukusan

Gotov za samo 15 minuta: Najmekaniji patišpanj koji uspeva i neveštim domaćicama (RECEPT)

Podeli:

  • 12
Ukoliko još uvek nemate mnogo iskustva u kuhinji, ovaj recept će vam se dopasti. Ako ste iskusna domaćica, on će vam smanjiti posao pri pripremi poslastica.
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ukoliko ste u potrazi za najjednostavnijim receptima koji garantuju uspeh donosimo recept za patišpanj koji je idealan za početničke torte i koji baš uvek naraste taman koliko treba.

 

Sastojci:

  • 8 jaja
  • 10 kašika šećera
  • 1 vanilin-šećer
  • 5-6 kašika vode
  • 1 kašika ulja
  • 10 kašika glatkog brašna
  • 1 prašak za pecivo

Poslastica koja je gotova za 10 minuta: Umutite, zaledite i poslužite (RECEPT)

 

Priprema

 

1. Odvojite belanca i umutite ih u čvrsti sneg. Izmiksajte žumanca sa šećerom i vanilin-šećerom dok ne postanu penasti.

 

2. Potom mešajući smesu dodajte kašiku po kašiku vode, zatim postepeno umešajte sneg od belanaca. Na kraju kašikom postepeno doddajte brašno i prašak za pecivo uz neprestano mešanje dok se smesa ne sedini.

 

3. Smesu izlijte u kalup za torte obložen masnim papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane zlatno smeđe boje.

Patišpanj možete da ukrasite jagodama i šlagom, domaćim džemom ili od njega napravite tortu od čokolade.

Inicijalizacija u toku...