Ukoliko ste u potrazi za najjednostavnijim receptima koji garantuju uspeh donosimo recept za patišpanj koji je idealan za početničke torte i koji baš uvek naraste taman koliko treba.
Sastojci:
- 8 jaja
- 10 kašika šećera
- 1 vanilin-šećer
- 5-6 kašika vode
- 1 kašika ulja
- 10 kašika glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Poslastica koja je gotova za 10 minuta: Umutite, zaledite i poslužite (RECEPT)
Priprema
1. Odvojite belanca i umutite ih u čvrsti sneg. Izmiksajte žumanca sa šećerom i vanilin-šećerom dok ne postanu penasti.
2. Potom mešajući smesu dodajte kašiku po kašiku vode, zatim postepeno umešajte sneg od belanaca. Na kraju kašikom postepeno doddajte brašno i prašak za pecivo uz neprestano mešanje dok se smesa ne sedini.
3. Smesu izlijte u kalup za torte obložen masnim papirom i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne postane zlatno smeđe boje.
Patišpanj možete da ukrasite jagodama i šlagom, domaćim džemom ili od njega napravite tortu od čokolade.