Sastojci za testo:
10 belanaca
250 gr kristal šećera
220 gr mlevenih oraha
3 male kašičice brašna
Sastojci za čokoladni fil:
200 gr tamne čokolade
250 ml tečne pavlake za šlag
Preliv:
150 gr mlečne čokolade
200 ml tečne pavlake za šlag
1 mala kašičica putera
Priprema:
Prvo napraviti čokoladni fil. Sitno isjeckati čokoladu, ugrejati do vrenja tečnu pavlaku za šlag, preliti preko čokolade i dobro sjediniti, izmešati da se dobije glatka i sjajna smesa. Dobro ohladiti u frižideru oko 3 – 4 sata. Belanca miksirati dok se ne dobije srednje čvrsta pena pa polako dodavati sećer uz stalno miksiranje. Kada se dobije čvrst, sjajan sam lagano umiješati mlevene orahe i brašno. Sipati smesu u veliku tepsiju od rerne u koju je stavljen papir za pečenje.
Nije skup i NE GOJI: Ovaj slatkiš se pravi očas posla, a u njemu ćete uživati mnogo duže (FOTO)
Peći testo oko 20 – 25 min dok lako ne porumeni po površini. Pečeno testo ohladiti pa ga preseći na tri jednaka dela kraćom stranom (dobiju se tri kore). Ohlađenu čokoladu izmiksirati penasto i podeliti na dva dela. Prvu koru premazati polovinom fila, staviti drugu koru, premazati drugom polovinom fila, staviti treću koru.
Nafilovan kolač staviti u frižider na dva – tri sata. U međuvremenu otopiti čokoladu u tečnoj pavlaci, dodati kašiku putera, dobro izmešati pa ostaviti na stranu da se preliv ohladi. Tečnim prelivom prelijte ohlađen kolač pa ga vratiti u frižider da preliv očvrsne, najbolje preko noći.