Sastojci za koru:
5 jaja
5 kašika šećera
3 kašike brašna
2 kašike kakaa
50 ml ulja
1 prašak za pecivo
250 ml čokoladnog mleka
Sastojci za krem:
250 g šlaga u prahu
500 ml mleka
kisele vode ili hladne vode
200 ml kisele pavlake
300 g mlevenog keksa
Trebaće vam još kesica šlag krema od čokolade i 100 ml mleka
Priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni. Umutite belanca, pa dodajte šećer i mutite dok se ne dobije čvrsta pena. Zatim dodajte jedno po jedno jaje i mutite. Odmah zatim dodati i ulje i umutiti. Dodati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sve izmešati žicom za mućenje.
Obložiti papirom za pečenje pleh 30 x 20 cm. Staviti da se peče 20 - 25 minuta, pa izvaditi da se hladi. Dok je kora mlaka, skinuti papir, vratiti u tepsiju i preliti mlekom. Ako ste koru malo duže pekli, biće malo suvlja pa ako vam se čini da kada kora upije mleko još je malo suvkasta, slobodno zalijte sa još malo mleka.
Kolač od 8 jaja koji se služi na 1000 načina, a svima uspeva (FOTO)
Umutite šlag sa mlekom, kiselom vodom ili hladnom vodom, pa dodajte kiselu pavlaku. Umešajte mleveni keks, izmešajte i ostaviti da odstoji 10 minuta, da keks malo "popije" vodu iz šlaga. Premažite koru sa 2/3 ove smese. Ostatku dodati mleko i šlag krem od čokolade i sve tako zajedno umutiti. Premazati preko prvog fila i staviti tepsiju u frižider nekoliko sati da se hladi. Ukrasite omiljenim voćem.