Sastojci:
8 jaja
10 kašičica šećera
1 vanilin šećer
5-6 kašićica vode
1 šoljica ulja
10 šoljica glatkog brašna
1 prašak za pecivo
Karamel oblande od samo 3 sastojka: Brzo se pravi, još brže pojede (FOTO)
Priprema:
1. Odvojite belanca i ulupajte ih u čvrsti sneg. Umutite žumanca sa šećerom i vanilim šećerom dok ne postanu penasta.
Poslastica koja je gotova za 10 minuta: Umutite, zaledite i poslužite (RECEPT)
2. Potom, dok mešate smesu dodajte kašičicu po kašičicu vode, zatim postepeno umešajte umućeni sneg od belanaca. Na kraju dodajte brašno i prašak za pecivo uz neprestano miješanje dok se smesa ne sjedini.
3. Biskvit izlijte u okrugli kalup za torte obložen pek papirom i pecite u zagrejanoj pećnici na 180 stepeni dok ne postane zlatnosmeđe boje.
Možete dodati jagode i šlag ili domaći džem.