Pikantno

Leči mamurluk: Kisela bela pileća čorba

0
I ukoliko vam je hladno ova čorbica će vas fino ugrejati...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

1 pile 1-1,5 kg


1 veliki crni luk


2-3 šargarepe


2-3 bele zeleni


celer, veličina jajeta


2 lovorova lista


1/2 šolje pirinča (125 ml.)


2 limuna


3-4 žumanca


150-200 ml. pavlake


mirodjija i peršun


so i biber

 

Priprema:

 

U dublji lonac staviti pile i naliti 4-5l vode. Posoliti i ostaviti da provri. kad provri smanjiti vatru i skidati penu koja se pravi. Kad poskidate penu dodajte iseckanu šargarepu, belu zelen, lovor i celer, pa ostavite da se kuva. Kad se piletina skuvala sa povrćem izvadite pile pa poslidajte kosti i kožu, usitnite i vratite u lonac.

 

Rudolf van Vin: Recept za Kraljevsku supu

 

Kad dodate meso dodajte i pirinač. Posle 15 minuta kuvanja pirinča ulupajte sok od limuna sa žumancima, dobro ulupajte pa dodajte im pavlaku i dobro sjedinite. Polako sipajte tu smesu u lonac uz mešanje. Posolite i pobiberite po ukusu. Dodajte peršun i mirodjiju i poslužite pileću čorbu toplu.

makonda-tracker