Kraljica Elizabeta II ni na put ne kreće bez ovog specijalnog slatkiša, piše Lepa i srećna. Ispratite recept i napravite ga i vi!
Sastojci:
120 gr crne čokolade
120 gr šećera
120 gr putera
220 gr keksa
Za podmazivanje:
1/2 kašike putera
Za glazuru:
220 gr crne čokolade
Za ukrašavanje:
20 gr čokolade
Priprema:
Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema). Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje.
Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata. Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite po želji.
( Izvor: Lepaisrećna.rs )