Bez pečenja

Elizabeta II obožava ovu tortu, i jede je punih 80 godina!

0
Kuvari kraljice Elizabete II tvrde da ona ovu tortu obožava, te da upravo Rojal krasi njenu trpezu posle večere...
foto: Shutterstock
foto: Shutterstock

Kraljica Elizabeta II ni na put ne kreće bez ovog specijalnog slatkiša, piše Lepa i srećna. Ispratite recept i napravite ga i vi!

 

Sastojci:

 

120 gr crne čokolade


120 gr šećera


120 gr putera


220 gr keksa


Za podmazivanje:

 

1/2 kašike putera

 

Za glazuru:

 

220 gr crne čokolade

 

Za ukrašavanje:

 

20 gr čokolade

 

Priprema:

 

Podmažite puterom pleh i prekrijte masnim papirom. Izlomite keks na komadiće (veličine badema). Penasto umutite puter i šećer, dodajte otopljenu čokoladu i muteći dodajte jaje.

 

Obogatite vašu uskršnju trpezu jednom fenomenalnom poslasticom: Napravite ukusnu tortu za najlepši praznik (RECEPT)


Dodajte i izlomljeni keks, dobro promešajte žicom, pa sipajte u podmazani pleh i ostavite da se hladi najmanje 3 sata. Prelijte glazurom od otopljene čokolade pa ostavite na sobnoj temperaturi. Ukrasite po želji.

makonda-tracker