Sastojci:
500 g mlevene teletine
500 g očišćenog spanaća
3 glavice crnog luka
1,5 šoljica pirinča
4 jajeta
so
biber
prstohvat aleve paprike
100 g putera
Priprema:
Crni luk sitno iseckajte. Mleveno meso kratko prodinstajte s malo vode. Dodajte puter i crni luk, piše Lepa i srećna. Nastavite s prženjem na srednjoj vatri, povremeno promešajte. Posolite i pobiberite po ukusu. Spanać dobro operite, pa ga isecite ne previše sitno i ubacite u meso.
Napravite čuveno tradicionalno jelo za samo sat vremena: Zapečenu sarmu morate da probate (RECEPT)
Ostavite da se dinsta bez dolivanja vode, jer će spanać ispustiti tečnost. Kad sve lepo omekne, dodajte opran pirinač i 1 dl vode, pa ostavite da se pirinač kuva na tihoj vatri. U skoro gotovo jelo kašikom napravite 4 gnezda za jaja.
U svako gnezdo pažljivo razbijte jaje (da se belance ne razliva), pa ih posolite i pobiberite. Po potrebi dodajte malo vode. Smanjite vatru, poklopite šerpu i ostavite da se jaja skuvaju.