Mi vam predstavljamo 3 zdrava i ukusna obroka koja će vas toliko osvojiti da više neće biti rezervisana samo za post.
Sarmice sa spanaćem
Potrebno je:
Nekoliko svežih listova spanaća
Pirinač
Sočivo
So
Biber
Crni luk
Beli luk
Trikovi koji će svakoj domaćici u kuhinji olakšati život (VIDEO)
Priprema:
Pirinač i sočivo proprati, a potom ostaviti u vodi da odstoji. Sveže listove spanaća očistite i probaritevodeći računa da se listovi ne cepaju. Sočivo i pirinač skuvajte i ocedite od vode. Propržite sitno seckani crni i beli luk na malo ulja, a potom dodajte već obareni pirinač i sočivo. Ovu smesu posolite i začinite biberom. Fil od pirinča i sočiva lagano stavljajte u listove spanaća, zamotajte i zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.
Nastavak pročitajte na sledećoj strani
Sočna riba u marinadi od limuna i ruzmarina
Potrebno je:
4 komada oslića
2 limuna
Čaša belog vina
Ruzmarin
Maslinovo ulje
So
beli luk
Napravite čuvenu orijentalnu poslasticu u vašoj kuhinji: Ovo je originalni RECEPT za baklavu (FOTO)
Priprema:
Napravite marinadu od jednog limuna, ruzmarina i sitnoseckanog belog luka u koju ćete postaviti očićenu ribu pola sata pre pripreme. Izvadite ribu iz marinade i postavite je u vatrostalnu činiju i prelijte ostatkom marinade. Drugi limun isecite na kolutove i poređajte u vatrostalnu posudu. Stavite ribu u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 30-ak minuta. Tokom pečenja, povremenu je polivajte belim vinom.
Uz ovo jelo možete poslužiti bareni krompir ili salatu po želji.
Nastavak pročitajte na sledećoj strani
Španska paelja: ukuni spoj pirinča i povrća
Potrebno je:
Pola kilograma pirinča
4 šargarepe
200 grama boranije
2 glavice crnog luka
200 grama graška
Maslinovo ulje
So
Biber
Kulinarsko savršenstvo koje se sprema veoma lako i jednostavno: Napravite slani koh (RECEPT)
Priprema:
Očišćeni pirinač prokuvajte na blagoj vatri. Na maslinovom ulju propržite sitno seckani luk i šargarepu, a potom dodajte pirinač. Probarite boraniju i grašak i umešajte sa pirinčem, lukom i šargarepom. Ovu smesu sipajte u vatrostalnu posudu i pecite u rerni 20-ak minuta na 200 stepeni.