Oduševiće vas

Gotovo za tili čas: 3 posna predloga za ručak (FOTO)

0
Mnoge domaćice u vreme posta kažu kako im često ponestane ideja, te je pitanje: Šta ćemo danas za ručak?" postalo svakodnevno
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mi vam predstavljamo 3 zdrava i ukusna obroka koja će vas toliko osvojiti da više neće biti rezervisana samo za post.

 

Sarmice sa spanaćem

 

foto: Profimedia

 

Potrebno je:

 

Nekoliko svežih listova spanaća
Pirinač
Sočivo
So
Biber
Crni luk
Beli luk

 

Trikovi koji će svakoj domaćici u kuhinji olakšati život (VIDEO)

 

Priprema:


Pirinač i sočivo proprati, a potom ostaviti u vodi da odstoji. Sveže listove spanaća očistite i probaritevodeći računa da se listovi ne cepaju. Sočivo i pirinač skuvajte i ocedite od vode. Propržite sitno seckani crni i beli luk na malo ulja, a potom dodajte već obareni pirinač i sočivo. Ovu smesu posolite i začinite biberom. Fil od pirinča i sočiva lagano stavljajte u listove spanaća, zamotajte i zapecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

Sočna riba u marinadi od limuna i ruzmarina

 

foto: Profimedia

 

Potrebno je:

 

4 komada oslića
2 limuna
Čaša belog vina
Ruzmarin
Maslinovo ulje
So
beli luk

 

Napravite čuvenu orijentalnu poslasticu u vašoj kuhinji: Ovo je originalni RECEPT za baklavu (FOTO)

 

Priprema:

 

Napravite marinadu od jednog limuna, ruzmarina i sitnoseckanog belog luka u koju ćete postaviti očićenu ribu pola sata pre pripreme. Izvadite ribu iz marinade i postavite je u vatrostalnu činiju i prelijte ostatkom marinade. Drugi limun isecite na kolutove i poređajte u vatrostalnu posudu. Stavite ribu u rernu zagrejanu na 200 stepeni na 30-ak minuta. Tokom pečenja, povremenu je polivajte belim vinom.

Uz ovo jelo možete poslužiti bareni krompir ili salatu po želji.

 

Nastavak pročitajte na sledećoj strani

 

 

 

Španska paelja: ukuni spoj pirinča i povrća

 

foto: Profimedia

 

Potrebno je:

 

Pola kilograma pirinča
4 šargarepe
200 grama boranije
2 glavice crnog luka
200 grama graška
Maslinovo ulje
So
Biber

 

Kulinarsko savršenstvo koje se sprema veoma lako i jednostavno: Napravite slani koh (RECEPT)

 

Priprema:

 

Očišćeni pirinač prokuvajte na blagoj vatri. Na maslinovom ulju propržite sitno seckani luk i šargarepu, a potom dodajte pirinač. Probarite boraniju i grašak i umešajte sa pirinčem, lukom i šargarepom. Ovu smesu sipajte u vatrostalnu posudu i pecite u rerni 20-ak minuta na 200 stepeni.

makonda-tracker