Iz knjige Valtera Pedrotija "Cerealije - svojstva, primena i delovanje" izdvajamo recept za lagani puding od ovsenih pahuljica, piše Lovesensa. Cerealije predstavljaju značajnu prehrambenu stavku savremenog života i ishrane, a najzdravije je jesti ih u njihovom integralnom obliku.
Sastojci:
100 g ovsenih pahuljica
1 l jabukovog soka, 3 jabuke
2 kašike suvog grožđa
2 kašike meda ili slada
cimet u prahu
integralne prezle
pinjoli (po želji)
maslinovo ulje
so
Priprema:
Kuvajte pahuljice u jabukovom soku na veoma tihoj vatri desetak minuta i kad ih skinete s vatre, dodajte med ili slad, jabuke oljuštene i isečene na kriške, suvo grožđe prethodno oprano i namočeno u mlakoj vodi, malo cimeta i soli.
Kremasti desert: Puding od japanske jabuke sa dodatkom suvog grožđa
Sve to naspite u podmazan i prezlom posut pleh, po želji ukrasite pinjolima i pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata.