Jednostavno a zdravo

Lagani obroci: Puding od ovsenih pahuljica sa dodatkom pinjola!

0
Cerealije valja unositi u integralnom obliku, tako su najzdravije...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Iz knjige Valtera Pedrotija "Cerealije - svojstva, primena i delovanje" izdvajamo recept za lagani puding od ovsenih pahuljica, piše Lovesensa. Cerealije predstavljaju značajnu prehrambenu stavku savremenog života i ishrane, a najzdravije je jesti ih u njihovom integralnom obliku.

 

Sastojci:

 

100 g ovsenih pahuljica


1 l jabukovog soka, 3 jabuke


2 kašike suvog grožđa


2 kašike meda ili slada


cimet u prahu


integralne prezle

 

pinjoli (po želji)


maslinovo ulje


so

 

Priprema:

 

Kuvajte pahuljice u jabukovom soku na veoma tihoj vatri desetak minuta i kad ih skinete s vatre, dodajte med ili slad, jabuke oljuštene i isečene na kriške, suvo grožđe prethodno oprano i namočeno u mlakoj vodi, malo cimeta i soli.

 

Kremasti desert: Puding od japanske jabuke sa dodatkom suvog grožđa

 

Sve to naspite u podmazan i prezlom posut pleh, po želji ukrasite pinjolima i pecite u rerni na 180 stepeni oko pola sata.

makonda-tracker