Priprema: belo meso odvojiti od kosti, iseći na šnicle i izlupati. Suvi vrat iseći na tanje šnite. Vatrostalnu činiju blago nauljiti. Poređati red belog mesa, pobiberiti i premazati senfom, posuti seckani beli luk.
Preko poređati suvi vrat, a preko njega topljeni sir, sve dobro prekriti preostalim belim mesom. Umutiti jaja i pavlaku, posoliti i pobiberiti. Preliti preko mesa. Peći oko sat vremena na 220 stepeni. Ostaviti je da se ohladi dobro par sati i onda secite na kocke ili pravougaonike.
Svaka dobra domaćica zna da su one hit svake trpeze: Vazdušaste olovka kifle
SASTOJCI
2 veća pileća bela mesa
200 g dimljenog suvog vrata
150 g tost sira
3 jajeta
2 dl kisele pavlake
senf
2-3 čena belog luka
biber
( recepti.com )