Sastojci:
- kore od narandže
- šećer
Priprema:
1. Pomorandže dobro operite i oljuštite uz pomoć noža, tako da dobijete veliku i ravnu površinu kore.
2. Sa kora odstranite što više belog dela, pa ih nasecite na tanke štapiće, pa izmerite kore i pomešajte sa šećerom – koliko grama kore, toliko grama šećera.
Gotov ručak za POLA SATA: Sočna pileća prsa u najukusnijem sosu (FOTO, RECEPT)
3. Stavite sve u tiganj i nalijte vode tek da malo ogrezne.
4. Kuvajte na umerenoj temperaturi i neprestano mešajte dok se sva voda ne ukuva.
5. Ostavite da se ohladi, pa razdvojite prstima kore koje su se slepile.
6. Kore treba da budu krute i hrskave.
Svaka dobra domaćica zna da su one hit svake trpeze: Vazdušaste olovka kifle
7. Kandirane kore od pomorandže možete koristiti za dekoraciju kolača, sladoleda i poslastica, a mogu se služiti kao grickalica uz likere i slatka pića.
8. Možete štapiće umakati u rastopljenu čokoladu po želji.