ODUŠEVIĆE VAS

Brza, jeftina ali pre svega POSNA poslastica na vodi: Napravite buhtle sa džemom (RECEPT)

0
Buhtle su odličan izbor za doručak ili večeru. Buhtle po receptu koji vam donosimo predstavljaju pravu poslasticu za one koji poste
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

 

Priprema: kvasac rastopiti u malo mlade vode, dodati šećer, zatim ostatak vode, pola brašna, so i dodati brašna da se zamesi srednje tvrdo testo. Možete dodati i koricu limuna.

 

Ostaviti ga pokriveno na toplom oko 30 minuta da naraste, zatim razviti za oko centimetar debljine, iseći na kocke, stavljati džem u sredinu. Ivice skupiti i zatvoriti da džem ne curi. Ređati u pleh (možete i u kalup od kuglofa).

 

Buhtle pokriti i pustiti da narastu oko 20 minuta, pa ih peći u zagrejanoj rerni od 180-200 stepeni C oko 35-40 minuta. Posuti ih prah šećerom.


Mogu biti i slane i slatke: Ovako se prave ROZE PALAČINKE 

 

SASTOJCI

 

400 ml mlake vode

kockica kvasca

malo soli

1 kašičica šećera

800-900 gr brašna

džem po želji

 

 

makonda-tracker