1. Ključ je u kvalitetu
Kada birate namirnice, vodite se kvalitetom, piše Stvar ukusa. Pitajte iskusne domaćice - bake, tetke, mamu koje je brašno visoko kvalitetno ili da li je bolje kupovati kvasac od brendiranih proizvođača ili kupovati u manjim prodavnicama lokalnog karaktera.
2. Uvek koristite puter
Jedno pakovanje putera uvek treba da imate u frižideru. Sa njim su peciva daleko ukusnija i lakša za obradu. Mali savet u vezi ove namirnice je da pre nego što počnete da ga koristite, ostavite ga nekih 30 -tak minuta na sobnoj temperaturi. Dakle, puter, ne margarin!
3. Verujte sebi, a ne receptu
Danas možete da pronađete mnogo recepata preko interneta, ali i brojne greške u merama. Da ne bi došlo do toga da vam npr. pogača propadne, vodite se receptom, ali i svojim kulinarskim iskustvom. Ako pravite kiflice i vidite da je testo lepljivo, dodajte brašna. Ili u obrnutom slučaju, dodajte vode.
4. Suvo voće i testo
Ako u pecivima koristite suvo grožđe ili brusnice, malo ih pobrašnite, jer na naj način neće padati po dnu peciva, već će biti ravnomernije raspoređena.
5. Ukus, a ne forma
Ne treba da vas opterećuje to što pogačice nisu jednake veličine ili nisu nešto na oko lepe. Bitno je da su ukusne!
6. Tajni sastojak za peciva
Kvasac koji podstiče narastanje testa najbolje deluje u vlažnim i toplim sredinama.
Sa sajta Stvar ukusa preporučujemo još:
Kako da osvežite stari hleb (VIDEO)