Bake su nam često spremale za doručak mafiše - slane sa sirom i slatke sa šećerom.
Sastojci:
- 1 šolja mleka
- pola kockice kvasca
- 1 jaja
- 1 kašičica praška za pecivo
- oko 700 g brašna
- pola kašičice soli
- pola kašičice šećera
- ulje
U ovom jelu nećete osetiti da nema mleka: Posni kačamak sa crnim lukom (RECEPT)
Priprema:
1. U toplo mleko staviti kavasac i sačekajte da nadođe.
2. Brašno zamesiti sa praškom za pecivom i dodati malo soli. Staviti i jedno jaja, vodu i kvasac. Promešajte sve dobro. Testo mora da bude mekano. Sačekajte 30 min da nadođe. Po potrebi dodati još brašna.
3. Kidajte male kuglice, rasklagijate ih i pržite u vrelom ulju 3-4 minuta.
( Izvor: Stvar ukusa )