icon-arrowicon-closeicon-commentsicon-galleryicon-nexticon-previcon-searchicon-totopsoc-commentsoc-fbsoc-gplussoc-inssoc-mailsoc-rsssoc-twittersoc-vibersoc-wupsoc-yt

PROBAJTE

U ovom jelu nećete osetiti da nema mleka: Posni kačamak sa crnim lukom (RECEPT)

Podeli:

  • 5
Idealan izbor ako postite na vodi
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ako postite Vaskršnji post, naročito ako postite na vodi, predlažemo da probate malo drugačiji kačamak - mlečni dodaci vam uopšte neće nedostajati!

 

Sastojci: 500 g kukuruznog brašna, 2 glavice crnog luka, 1 l vode, prstohvat soli.

 

Priprema: U litar posoljene vode koja vri lagano sipati pola kilograma kukuruznog brašna. Dok sipate neprestano mešajte, kako se ne bi stvorile grudvice.

 

Najbrži ručak IKADA: Pasta na grčki način

 

Kad se kukuruzno brašno dobro skuva na tihoj vatri (oko 20 minuta), ostaviti na toploj ringli da se prokrčka još oko pola sata. Crni luk iseckati, prodinstati ga na malo vode dok ne omekša, i malo posoliti.

 

Sipati kačamak u tanjir, a preko kačamaka sipati kašiku pripremljenog crnog luka i služiti.

 

 

Inicijalizacija u toku...