PROBAJTE

Ukus koji se ne zaboravlja: Napravite belu kraljicu (RECEPT)

0
Novo i sveže, a tako se jednostavno pravi
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Umutiti belanca u čvrst sneg, zatim dodavati vanilu i sirće, pa postepeno dodavati šećer muteći sve vreme dok se ne dobije čvrst šam. Tepsiju prekriti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu i peći 60 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.

 

Posebno sjediniti žumanca, vanilu, šećer, 1 dl mleka, puding i brašno, te umutiti mikserom. Preostalo mleko staviti da se kuva dok ne proključa, pa sipati u njega smesu od žumanaca. Nastaviti kuvanje mešajući sve vreme dok se ne zgusne.

 

Kiselo slatka kombinacija osvojiće vaša nepca ZA VREME POSTA!

 

Puter penasto umutiti, pa ga sjediniti sa ohlađenim filom i izmiksati. Na kraju dodati seckane banane i rendanu belu čokoladu, te polako promešati. Pečenu i ohlađenu koru premazati pripremljenim filom. Šlag umutiti sa kiselom vodom i rasporediti po filu.

 

SASTOJCI

 

Za koru: 6 belanca

300 g šećera

1 kašika sirćeta

2 vanilin šećera

Za fil: 6 žumanca

250 g šećera

1 vanilin šećer

1 puding od vanile

6 kašika brašna

5 dl mleka

250 g putera

2 banane

100 g bele čokolade

Dekoracija: 200 g šlaga

2 dl kisele vode

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker