Umutiti belanca u čvrst sneg, zatim dodavati vanilu i sirće, pa postepeno dodavati šećer muteći sve vreme dok se ne dobije čvrst šam. Tepsiju prekriti papirom za pečenje, sipati u nju pripremljenu smesu i peći 60 minuta u rerni zagrejanoj na 170 stepeni.
Posebno sjediniti žumanca, vanilu, šećer, 1 dl mleka, puding i brašno, te umutiti mikserom. Preostalo mleko staviti da se kuva dok ne proključa, pa sipati u njega smesu od žumanaca. Nastaviti kuvanje mešajući sve vreme dok se ne zgusne.
Kiselo slatka kombinacija osvojiće vaša nepca ZA VREME POSTA!
Puter penasto umutiti, pa ga sjediniti sa ohlađenim filom i izmiksati. Na kraju dodati seckane banane i rendanu belu čokoladu, te polako promešati. Pečenu i ohlađenu koru premazati pripremljenim filom. Šlag umutiti sa kiselom vodom i rasporediti po filu.
SASTOJCI
Za koru: 6 belanca
300 g šećera
1 kašika sirćeta
2 vanilin šećera
Za fil: 6 žumanca
250 g šećera
1 vanilin šećer
1 puding od vanile
6 kašika brašna
5 dl mleka
250 g putera
2 banane
100 g bele čokolade
Dekoracija: 200 g šlaga
2 dl kisele vode