ODUŠEVIĆE VAS UKUS

Neodolji spoj čokolade i pomorandže: Napravite čudo tortu (RECEPT)

0
Bogata kora sa orasima, zamirisana limunom, odlično se slaže sa slatko-kiselim filom od čokolade i pomorandže.
foto: Thinckstock
foto: Thinckstock

Priprema: Umutite mikserom 4 žumanceta, dodajte šećer i mutite sve dok ne dobijete penastu smesu. Dodajte 10 kašika vode, jednu po jednu. Zatim smanjite brzinu, pa postepeno dodajte prvo brašno pomešano s praškom za pecivo, mlevene orahe i izrendanu koru od limuna.

 

Na kraju dodajte 4 belanceta koja ste prethodno umutili u čvrst sneg. Kalup za tortu podmažite uljem i pospite brašnom, pa sipajte umućenu smesu. Pecite na umerenoj temperaturi oko pola sata, piše Lepa&srećna.

 

Za fil prvo pripremite skrob tako što ćete 3 kašike sipati u 1/2 litra mleka i kuvati dok ne proključa. Zatim dodajte čokoladu, ostavite da ključa još 2-3 minuta, skinite sa vatre i ostavite da se potpuno ohladi. Umutite penasto maslac sa šećerom u prahu.

 

Kada ga jednom napravite postaće vaš omiljeni kolač: Napravite duplu sreću (RECPET) 

 

Polako dodajte skuvani skrob, kašiku po kašiku. Ispečenu i ohlađenu koru presecite na pola tako da dobijete dve kore. Na tanjir za tortu stavite jednu koru, poprskajte je sokom od pomorandže i filujte.

 

Preko stavite drugu koru, poprskajte je sokom od druge pomorandže, pa filujte tortu odozgo i sa strane. Na kraju izrendajte čokoladu preko torte.

 

SASTOJCI

 

4 jajeta

300 g šećera

100 g mlevenih oraha

200 g brašna

rendana kora 1 limuna

1/2 kesice praška za pecivo

10 kašika vode

Fil: 150 g šećera u prahu

150 g maslaca

3 kašike skroba

3 štangle čokolade

sok od 2 pomorandže

1/2 l mleka

 

makonda-tracker