Biseri ruske kuhinje

Tradicionalno su ih jela deca za užinu: OVO su PRAVI sočniki!

0
Rusi tradicionalno uživaju u pečenim jabukama i drugom voću s medom, kolačima s medom ili slatkim pekarskim proizvodima poput piroga - hleba punjenog slatkim sirom ili voćem, kao i peciva sa sirom, sočniki, koje su tradicionalno jela deca za užinu...
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci za testo:

 

115 g maslaca

 

2 jaja

 

šoljica (od 2 dl) šećera

 

3 dl kisele pavlake

 

pola kašičice soli

 

2 kašičice praška za pecivo

 

5 šoljica brašna

 

Sastojci za punjenje:

 

500 g svežeg sira

 

pola šoljice šećera

 

2 belanca

 

4 kašike kisele pavlake

 

kašika brašna

 

kašika griza

 

kašičica ekstrakta vanile

 

Za premaz:

 

2 žumanca

 

kašika šećera

 

maslac

 

Priprema:

 

Umutite jaja i šećer, pa dodajte otopljeni maslac, kiselu pavlaku i prašak za pecivo. Postepeno umešajte brašno i mesite. Prestanite da dodajete brašno čim testo prestane da se lepi za prste. Prekrijte ga i ostavite sa strane. Ocedite sir da nema viška tečnosti i pomešajte ga sa šećerom, belancima, pavlakom, grizom, brašnom i vanilom. Smesa treba da bude gusta.

 

Ukusan, a ne goji: Evo kako da narpavite najbolji hleb bez brašna! (RECEPT)

 

Na pobrašnjenoj površini razvaljajte testo na debljinu od 5 mm. Čašom vadite krugove veličine 12 cm. namažite ih filom od sira i preklopite testo u oblik polumeseca. Ivice ostavite otvorene. Slažite u tepsiju podmazanu maslacem. Pecivo lagano premažite smesom od žumanceta i šećera i pecite oko 20 minuta na 210 stepeni.

makonda-tracker