Sastojci za testo:
115 g maslaca
2 jaja
šoljica (od 2 dl) šećera
3 dl kisele pavlake
pola kašičice soli
2 kašičice praška za pecivo
5 šoljica brašna
Sastojci za punjenje:
500 g svežeg sira
pola šoljice šećera
2 belanca
4 kašike kisele pavlake
kašika brašna
kašika griza
kašičica ekstrakta vanile
Za premaz:
2 žumanca
kašika šećera
maslac
Priprema:
Umutite jaja i šećer, pa dodajte otopljeni maslac, kiselu pavlaku i prašak za pecivo. Postepeno umešajte brašno i mesite. Prestanite da dodajete brašno čim testo prestane da se lepi za prste. Prekrijte ga i ostavite sa strane. Ocedite sir da nema viška tečnosti i pomešajte ga sa šećerom, belancima, pavlakom, grizom, brašnom i vanilom. Smesa treba da bude gusta.
Ukusan, a ne goji: Evo kako da narpavite najbolji hleb bez brašna! (RECEPT)
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte testo na debljinu od 5 mm. Čašom vadite krugove veličine 12 cm. namažite ih filom od sira i preklopite testo u oblik polumeseca. Ivice ostavite otvorene. Slažite u tepsiju podmazanu maslacem. Pecivo lagano premažite smesom od žumanceta i šećera i pecite oko 20 minuta na 210 stepeni.