Sastojci:
mekani sir 500 grama; 300 ml jogurta; želatin 30 grama; zaslađivač ili med po ukusu; voće, orasi i bobičasto voće po ukusu.
Priprema:
1. U posudu stavite 500 grama kravljeg mekanog sira i 300 ml jogurta i umutite dok ne dobijete glatku smesu.
2. Dodajte šećer ili med po ukusu.
3. Zatim stavite želatin u pola čaše vode na 10 minuta i stavite ga na laganoj vatri.
Čokoladni kolač sa jogurtom spreman za pola sata (RECEPT)
4. Ne dozvolite da dođe do ključanja, mešajući neprestano, sačekajte da se želatin potpuno rastvori u vodi.
5. Polako sipajte želatin u smesu od sira i pavlake i dobro izmešajte.
6. Sada, pripremite posude za desert. Prvo stavite vaše omiljeno bobičasto voće, a zatim sipajte dobijenu smesu i stavite čaše sa desertom u frižider na 2 sata.
Prijatno!