Za ovakav kolač vam nije potrebna vaga, niti puno vremena, piše Stvar ukusa. Za goste kad dolaze, za decu kad hoće "nešto slatko", za vas kad jednostavno želite da uživate u kafi i kolaču.
Nećete odoleti: Čokoladni puding sa kafom i avokadom
Sastojci za koru:
3 šolje jogurta
3 šolje šećera
3 šolje brašna
1 šolja ulja
3 kašike kakaoa
malo sode bikarbone
Za preliv:
7 kašika šećera
15 kašika mleka
3 kašike kakaoa
pola margarina
Priprema:
Dobro izmešati sve sastojke za koru. Staviti u četvrtast pleh, peći oko 30 minuta na 200 stepeni u predhodno zagrejanoj rerni. Sjedinjiti sve sastojke za preliv i kuvati na umerenoj vatri dok se svi sastojci ne ujedinje. Kolač iseći na kocke. Preliti prvo ivice prelivom, a posle i ceo kolač.
Sa sajta Stvar ukusa preporučujemo još:
6 saveta za savršene kolače koji se ne peku
5 recepata za kolače koji se ne peku
Brzi čokoladni kolač bez brašna