Sastojci za 3 kore:
9 belanaca
18 kašika šećera
3 čepa sirćeta
Sastojci za krem:
9 žumanaca
250 g šećera
200 g čokolade po izboru
250 g margarina
150 g šećera u prahu
200 g šlaga ili slatke pavlake
Priprema:
Umutite tri puta po 3 belanca sa po 6 kašika šećera. Kad se dobro umuti dodajte sirće i nastavite mućenje. Smesa treba da bude čvrsta, glatka i sjajna.
Od papira za pečenje iskrojite tri jednaka kruga, stavite u najveći pleh od rerne, pa sipajte belanca na krugove tako da dobijete tri kore.
Smesa je veoma čvrsta, pa se neće razlivati. Sušite kore 2 sata na 100 stepeni uz ventilator. Za to vreme, pomešajte žumanca sa šećerom, pa stavite da se kuva na pari. Kad se zgusne, sklonite sa vatre pa dodajte izlomljenu čokoladu i mešajte dok se ne otopi.
Ostavite da se ohladi, a za to vreme umutite margarin sa šećerom u prahu penasto, pa njemu postepeno dodajte ohlađen krem uz mućenje. Umutite šlag ili slatku pavlaku pa počnite sa filovanjem - kora, krem, šlag. Dekorišite po želji.