Domaći hrskavi keksići sa bademom pravo su uživanje. Spremaju se veoma jednostavno, a idealni su za uz kaficu ili čaj.
Potrebno vam je: 6 kašika šećera, 1 jaje i 130 grama badema.
Priprema: Bademe sameljite u brašno (nekoliko badema sameljite na krupno), pa ih izmešajte sa šećerom.
Jaje umutite penasto (prvo žumance pa belance) i dodajte mu badem i šećer. Izmešajte sve dok se smesa ne sjedini.
Originalni turski recept za orijentalni slatkiš: Ovako se pravi ćeten alva
Na papir za pečenje kašičicom stavljajte smesu. Pecite oko 20 minuta na 200 stepeni. Ohladite pa poslužite.
Savet plus: Pola pečenog keksića umočite u rastopljenu crnu čokoladu pa ih opet uvaljajte u kokos ili seckan badem. Ovo je malo kaloričnija ali i ukusnija varijanta ovih kolačića.