slasna i neodoljiva

U čast Danu pite s višnjama: Danas je idealna prilika da pripremite ovu poslasticu, a od ovog recepta NEMA boljeg

0
Verovali ili ne, širom Amerike danas se obeležava Nacionalni dan pite s višnjama. U redu, nismo u Americi, ali to nije razlog da ne iznenadite svoju porodicu ukusnom pitom!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

U slučaju ove slasne poslastice, griz daje punoću ukusa i povećava volumen fila, piše Stvar ukusa.

 

Nećete odoleti: Francuska svilena pita

 

Sastojci:

 

  • 1 pakovanje tankih kora za pitu
  • 3 jaja
  • 2 čaše šećera
  • 2 čaše griza
  • 1 ½ čaša ulja
  • 2 kesice vanilinog šećera
  • 1 prašak za pecivo
  • ½ l jogurta
  • 1kg višanja
  • prah šećer

 

foto: Profimedia

Priprema

 

1. Penasto umutiti jaja sa šećerom i vanilinim šećerom pa postepeno dodavati ulje jogurt, griz i prašak za pecivo. Smesu ostaviti da odstoji (oko 15 minuta) da bi griz nabubrio.

 

2. Kore i fil slagati sledećim redosledom: na prvu koru sipati nekoliko kašika fila, poklopiti drugom korom na koju takođe ide fil. Preko treće staviti oceđene višnje. Uviti štrudlu.

 

Pita od slanine - bez kora, brašna i jaja: Gurmani, spremite se za jelo o kakvom ste oduvek sanjali! (RECEPT)

 

3. Ponoviti ovo sa ostalim korama dok se sve ne potroše. Trebalo bi da bude 4 štrudle. Ukoliko u pakovanju ima koja kora više, umesto na dve mazati fil na tri kore, pa tek onda slagati višnje.

 

4. Štrudle staviti u prethodno nauljenu tepsiju, i odozgo premazati mešavinom ulja (2 kašike) i mlake vode (pola šolje). Peći oko 35 minuta na 180C dok ne porumene.

 

5. Kada se malo prohlade posuti ih prah šećerom.

 

 

makonda-tracker