Čatni se služi kao prilog jelima, jer pomaže varenje.
Sastojci:
1 kg narendanih jabuka
200 g nerafinisanog šećera od šećerne trske
kašičica garam masale
pola kašičice kardamona
pola kašičice čilija
kašika narendanog svežeg đumbira
pola kašičice indijskog kima
pola kašičice slačice
pola kašičice kurkume
pola kašičice semena anisa ili fenela ili moracha
kašika gija
Potrebna su vam samo 3 SASTOJKA: Jednostavan način da se rešite čak 80% sala sa stomaka (RECEPT)
Priprema:
U zagrejanom woku dodati gi, indijski kim, slačicu, anis i đumbir. Pržiti dok slačica ne prestaje da pucketa. Dodati ostale začine i jabuke. Posuti jabuke sa dve kašike šećera.
Promešati i poklopiti. Šećer će naterati vodu iz jabuka da izađe i da se zajedno sa začinima dinsta u svom soku. Kada voda ispari dodati preostali šećer i skloniti sa vatre.