Te hranljive namirnice na sanskritu se nazivaju Ojas-hrana koja osnažuje i izgrađuje, piše Lovesensa. Namirnice koje poseduju te osobine su korenaste biljke, zimska bundeva kao i gi i bademi.
Sastojci:
- 200 g obarenog graška
- 200 g karfiola iseckanog na sitne cvetove
- 200 g šargarepe iseckane na sitne prutiće
- kašičica indijskog kima
- kašičica semena slačice
- pola kašičice mlevenog korijandera
- pola kašičice dimljene aleve paprike
- kašičica garam masale
- kašičica kari listića
- kašičica svežeg đumbira iseckanog na sitne kockice
- četvrtina kašičice čilija
- trećina kašičice asafoetide (zamena je čen belog luka, ispasiran sa pola glavice crvenog luka)
- kašika smeđeg nerafinisanog šecera od šećerne trske
- kašičica himalajske soli
- 200 g pasiranog paradajza
- 50 g kokosovog mleka
- kašika gija
- šoljica filtrirane vode
Zdrava ružičasta supica: Savršeni miks kokosovog mleka, cvekle i krompira
Priprema:
U zagrejanom woku dodati gi, indijski kumin, slačicu, đumbir i asafoetidu. Pržiti dok slačica ne prestaje da pucketa. Dodati karfiol, šargarepu i so. Dinstati uz mešanje oko 3 minuta. Dodati vodu i ostale začine.
Dinstati dok voda ne ispari i šargarepa ne omekša, 7-10 minuta. Dodati paradajz, kokosovo mleko, šećer. Kuvati na jakoj vatri uz mešanje još 3-4 minuta.