SA STILOM

Ona je omiljena poslastica mnogima a mi vam otkrivamo najprostiji način da je napravite: Probajte baklavu sa jogurtom (RECEPT)

0
Idealna poslastica za sve ukućane
foto: Thinkstock
foto: Thinkstock

Priprema:U vanglicu staviti orahe, suvo grožđe, jogurt, mleko, brašno, ulje, griz, prašak za pecivo i sve lagano dobro izmešati, piše stvarukusa.rs.

 

Sipati u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 180 C stepeni. Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min...Iseći na željeni oblik.

 

Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta...

 

Ovako se prave CRNE PALAČINKE

 

Napomena: ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća - ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.

 

Sastojci

 

100 gr mlevenih oraha

100 gr suvog grožđa

1 čaša jogurta

1 šoljica ulja

3 šoljice mleka

3 šoljice brašna

3 šoljice griza

1 prašak za pecivo

Sirup:

400 g šećera

500 ml vode

sok od jednog limuna

makonda-tracker