1. Potopiti kvasac u malo mlake vode i dodati 1 kašiku šećera. Kad se rastopi dodati 1 jaje, mleko, ulje, brašno, so. Zamesiti srednje tvrdo testo. Kad je testo glatko pokriti ga folijom i krpom i ostaviti na toplom da naraste, piše
2. Naraslo testo istresti na sto i podeliti u 11 loptica. Pet loptica razvući veličine prečnika tepsije. Svaku razvučenu lopticu namazati omekšanim maslacom i slagati jednu preko druge sem poslednje koja se ne maže već se samo preklopi preko četvrte.
3. Nožem iseći na četri dela, na 8 i svaki ugao zavrnuti spolja. Zatim obraditi na isti način i drugi pet loptica i na isti način ih poseći.
Zdrava ružičasta supica: Savršeni miks kokosovog mleka, cvekle i krompira
4. Pogaču premazati jajetom i posuti semenkama kad pogača malo poraste. Peći na 180 stepeni C 40-45 min.
SASTOJCI
1 kg belog brašna
100 ml ulja
100 g maslaca
2 jaja
So
1 kašika šećera
20-30 g kvasca