PROBAJTE

Ovo je pogača koja će okupiti celu porodicu: Slasni zalogaj u kome svi uživaju (RECEPT)

0
Ko je rekao da se cvet pogača teško pravi? Sledite naše korake i ne brinite
foto: Profimedia
foto: Profimedia

1. Potopiti kvasac u malo mlake vode i dodati 1 kašiku šećera. Kad se rastopi dodati 1 jaje, mleko, ulje, brašno, so. Zamesiti srednje tvrdo testo. Kad je testo glatko pokriti ga folijom i krpom i ostaviti na toplom da naraste, piše

Stvarukusa.rs

 

2. Naraslo testo istresti na sto i podeliti u 11 loptica. Pet loptica razvući veličine prečnika tepsije. Svaku razvučenu lopticu namazati omekšanim maslacom i slagati jednu preko druge sem poslednje koja se ne maže već se samo preklopi preko četvrte.

 

3. Nožem iseći na četri dela, na 8 i svaki ugao zavrnuti spolja. Zatim obraditi na isti način i drugi pet loptica i na isti način ih poseći.

 

Zdrava ružičasta supica: Savršeni miks kokosovog mleka, cvekle i krompira

 

4. Pogaču premazati jajetom i posuti semenkama kad pogača malo poraste. Peći na 180 stepeni C 40-45 min.

 

SASTOJCI

 

1 kg belog brašna

100 ml ulja

100 g maslaca

2 jaja

So

1 kašika šećera

20-30 g kvasca

 

makonda-tracker