Potrebno:
- dve kašike šećera
- 2 dl vina
- 0.5 dl vode
- kašićica cimeta
- karanfilić po ukusu
Topla čokolada sa vinom? Nezaboravni slatki napitak (SA DODATKOM ŠLAGA)
Priprema:
Kašiku šećera otopiti na tihoj vatri. Kada požuti preliti vodom, pojačati temperaturu ringle i pustiti da voda provri.
Zatim dodati još jednu kašiku šećera, dobro promešati da se sve sjedini, i dodati vino. Kada počne da peni sklonite sa šporeta posudu u kojoj to sve kuvate, jer vaš napitak ne treba da provri.
Dodajte cimet i karanfilić, dobro promešajte i sipajte u čašu od debljeg stakla, koja ima dršku.
Kuvano vino se pije dok je vruće, a možete da obogatite ukus tako što ćete u njega ubaciti krišku pomorandže, sa sve korom, na primer.
( Izvor: Mondo )