Priprema: Rastopiti 80 gr čokolade, pomašati sa žumancima umućenim sa šećerom i omekšalim puterom. Posebno umutiti belanca i dodati ih masi od žumanaca. Dodati malo cimeta i peći, piše Lepa&srećna.
Za fil: umutiti 10 žumanaca sa 10 kašika šećera i kuvati na pari. Kad masa postane gusta dodati 200 gr putera, 2 štangle otopljene čokolade i lešnik koji je prethodno prepečen i samleven.
Ne dozvolite da vas ime zavara: Đavolica - slatkiš koji ćete rado napraviti za sve vama drage ljude
Ohlađenu tortu preseći na tri dela i filovati. Premazati je odozgo i sa strane pa preliti rastopljenom čokoladom u koju je dodato malo putera ili ulja. Posuti oljuštenim i seckanim bademima.
SASTOJCI
10 jaja
150 gr putera
160 gr šećera
120 gr oraha
80 gr čokolade
malo cimeta
Za fil: 10 žumanaca
10 kašika šećera
200 gr putera
2 štangle čokolade
100 gr lešnika
Za preliv: 100 gr čokolade
50 gr badema