grickaćete u slast

Sićušna poslastica bez šećera: Keks sa kikirikijem i čokoladom

0
Ukus ovog vege slatkiša potpuno će vas oduševiti!
foto: Profimedia
foto: Profimedia

Sastojci:

 

50 g brašna


50 g integralnog brašna


50 g mlevenog lana


kašičica sode bikarbone


jaje


5 kašika javorovog sirupa


125 g maslaca od kikirikija s komadićima kikirikija


oko 50 g ili koliko želite komadića tamne čokolade

 

Priprema:

 

Promešajte sve suve sastojke, osim čokolade, dodajte im mokre, te mikserom lagano sve spojite. Napravite kuglice i složite ih na pleh obložen masnim papirom. Pritisnite vrh loptice vilicom kako biste dobili zanimljiv reljefni uzorak na keksu, te rukama napravite oblik kruga.

 

Torta od samo dva sastojka: Slasna, kremasta a još i posna (RECEPT)

 

Pecite na 180 stepeni od 10 do 15 minuta, tj. dok se keks ne stvrdne, a potom ga izvadite i ostavite na metalnoj rešetki da se hladi.

makonda-tracker