Sastojci:
50 g brašna
50 g integralnog brašna
50 g mlevenog lana
kašičica sode bikarbone
jaje
5 kašika javorovog sirupa
125 g maslaca od kikirikija s komadićima kikirikija
oko 50 g ili koliko želite komadića tamne čokolade
Priprema:
Promešajte sve suve sastojke, osim čokolade, dodajte im mokre, te mikserom lagano sve spojite. Napravite kuglice i složite ih na pleh obložen masnim papirom. Pritisnite vrh loptice vilicom kako biste dobili zanimljiv reljefni uzorak na keksu, te rukama napravite oblik kruga.
Torta od samo dva sastojka: Slasna, kremasta a još i posna (RECEPT)
Pecite na 180 stepeni od 10 do 15 minuta, tj. dok se keks ne stvrdne, a potom ga izvadite i ostavite na metalnoj rešetki da se hladi.
( Izvor: Lovesensa.rs, Marija Cossi )