Za koru:
brašno 330 g
margarin 1/2
mleko 50-60 ml
jaje 1
prašak za pecivo 1/2
šećer 75 g
vanilin šećer 1
Užitak za celu porodicu: Evo kako napraviti neodoljive novogodišnje kolačiće (RECEPT)
Za nadev:
neslani mladi sir 500 g
šećer, veća šolja 1
griz 1 kašika
kisela pavlaka 2 kašike
zumanca 3
vanilin šećer 1
Bezgrešan za vaše zdravlje: OVAJ čokoladni premaz oduševio je vegane
Za šam:
belanca 4
šećer 100 g
limun par kapi
Prosejati brašno, dodati mu suve sastojke, omekšali margarin i dodajući postupno mlako mleko umesiti glatko testo. Umotati ga u najlon foliju i ostaviti u frižider na pola sata. Za to vreme u blenderu izmiksati sve sastojke za nadev. Razvaljati koru i staviti u pomašćen i brašnom posut kalup. Ivice testa malo izdici po zidovima kalupa da se nadev ne bi razlivao. Peći u zagrejanoj pećnici oko 35 minuta.
Belanca umutiti sa šećerom u čvrst šam,dodati par kapi limuna i raspodeliti po nadevu i vratiti u pećnicu na 12 minuta. Držati se tačno minutaže da bi se pojavile anđeoske suze na kolaču.
Jedan od najlepših slatkiša može se naći i na vašoj trpezi: Beogradska torta sa bademima
Izvaditi tortu iz pećnice i staviti u hladniju prostoriju. Kad je već prohladna, staviti je u frižider da se potpuno ohladi i da se na površini pojave kapljice u vidu suza, po kojima je torta i dobila ime.